A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-19

Ez lesz az utolsó, megígérem, de akit érdekel a fogyókúra-téma, annak még egy bejegyzésnyi hasznos információval szeretnék szolgálni. (Az első rész itt, a második itt olvasható.)
Tehát, ezt a diétát kétféleképpen lehet követni: vagy a könyv szerint, egy napon belül váltogatva a fehérjés és szénhidrátos étkezéseket négy órás eltérésekkel, vagy pedig csak fehérjés étkezéseket iktat be az ember (persze semlegesekkel vegyítve), és ötnaponta egyszer jól bepakol szénhidrátokból.
Az első mód kiegyensúlyozottabb, a másik meg szerintem (tapasztalat) kicsit gyorsabb, biztosabb. Akármelyik verzió mellett is dönt valaki, nagyon fontos, hogy sok salátát, zöldséget, gyümölcsöt egyen. Ezek nagy része semleges, tehát akár fehérjékkel, akár szénhidrátokkal fogyasztható. A másik lényeges elem, hogy sok vizet, esetleg teát (de ne feketét) igyon. Napi 2-3 litert szoktak ajánlani, ez egyáltalán nem vészes mennyiség.

Az emésztés normális működéséhez fontos a napi ötszöri étkezés, ami például kinézhet így (emlékeztetőül: szénhidrát, semleges, fehérje):
Reggeli: natúr gabonapelyhek aszalt gyümölcsökkel, mézzel, natúr joghurttal
Tízórai: egy pohár kefír
Ebéd: szárnyasaprólék leves, natúr szelet sok salátával, zöldséggel, kapros-joghurtos öntettel
Uzsonna: banán
Vacsora: spagetti gombamártással*

*barnalisztből készült tésztából, a gombamártás pedig: a szeletelt gombát a megdinsztelt hagymán lepirítjuk, kevés zöldségalaplével felöntjük, megpároljuk, a végén néhány evőkanál tejszínnel beforraljuk. Ízesítjük.

A nap folyamán pedig óránként igyunk meg egy pohár vizet vagy teát. Ha előtör a nassolási vágy, vagy együnk meg egy gyümölcsöt, vagy rágcsáljunk diákcsemegét, étcsokit, ami szénhidrát ugyan, de a megfelelő szabályok szerint beiktatható.
Ha hirtelen megkívánunk valamit, gondoljunk arra, hogy beépíthetjük valamilyen formában a következő étkezésbe.
Étteremben is rendelhetünk a szabályainknak megfelelő fogást: valamilyen  levest, ami kevésbé, vagy egyáltalán nem lisztezett: hús-, erő-, minestrone leves. Másodiknak mondjuk fehérjés fogásként húst salátával; baconba tekert csirkemájat grillezett zöldséggel; szénhidrátosnak krumplit vagy rizst vagy tésztát füstölt hallal, juhtúróval, camembert-rel. A grillszezon a legjobb a fogyókúrázó számára, a különböző finom húsok mellett a zöldségek is finom ízt kapnak a grillrácson.
A fogyókúrákkal, életmódváltásokkal az a helyzet, hogy fejben dőlnek el – ha valaki akarja, de úgy igazán, akkor meg tudja csinálni. Elszántság kérdése.

Ajánlott cikkek

7 Hozzászólás

  1. Szia Maimoni!Légyszi segíts nekem,mert nem értek egy csomó mindent,pedig nagyon érdekel a szétválasztó étrend,régóta,de van pár homályos folt amire eddig nem kaptam választ senkitől.Először is ,legalább 3 féle táblázatot találtam már,de sztem van több is ,ami mind szétválasztó diéta néven fut,persze vannak benne eltérések.Azt sem értem hogy a gyümölcsök miért tartoznak a fehérjecsoporthoz,a joghurt,túró,tejföl stb. meg a fehérjecsoporthoz.Mert pl,így ehetek egy tojásmentes tésztát mondjuk tejföllel,sajttal,igaz?A klasszikus hús zöldséggel,vagy rizs,tészta zöldséggel párosítás oké,de egy kicsivel bonyolultabb kajánál már megdől valami miatt.Pl.mi a helyzet a tojással? A fehérje a fehérjecsoport,a sárgája meg semleges,akkor ha valamibe tojás kell hova sorolod?Én a 90 napos diétában ezt pl.sosem értettem,hogy lehet enni a szénhidrát napon tortát vagy sütit,de abban is van tojás,tej,ha már szétválasztunk akkor rendesen csináljuk vagy nem?:)VAgy pl.palacsinta,nagyrészt ugye liszt,legyen szénhidrátcsoport,de abban is van tojás,bár én tudok sütni tojásmenteset is,de oké,ha valaki fogyózik akkor ne egyen palacsintát:)Jajj nehéz leírni így,de remélem érted a kérdéseimet,légyszi írj,nagyon várom.Még egy megjegyzés ha lehet,a joghurtot sztem nem jó színnel írtad,báááár,nem tudom a Te táblázatodban most hova sorolja,nálam a joghurt az semleges csoport.Az én táblázatom Ursula Summ:Az újfajta szelektív étkezés könyvjéből való,és tudom hogy abban pár változtatást csinált,csak most nem tudom mit konkrétan.Én próbáltam ezt a diétát,de valahogy nem ment,persze lehet csak én voltam túl béna,vagy fantáziaszegény hogy klassz kajákat tudjak összekombinálni.

  2. Szia Plichard!Szóval, amibe tojás kell, az fehérjés, mert nem marad semleges. Én, bevallom, nem eszem palacsintát, sőt, nagyon szénhidrátot sem. A joghurt, meg az összes többi savanyított tejtermék az én könyvem szerint is semleges, köszi, hogy szóltál, már javítottam is.Szerintem a 90 naposnál úgy ítélték meg, hogy mi szénhidrátos, hogy egy bizonyos kész ételt egyben kezelve, mi van benne túlnyomó részt? Szénhidrát, vagy fehérje? Szerintem próbálj meg inkább fehérjékből építkezni, és csak amikor nagyon kívánod, akkor iktass be egy-egy szénhidrátos valamit. Én legalábbis így csinálom, nekem működik. (Igaz, jól elvagyok kenyér nélkül, míg másnak mondjuk elképzelhetetlen, hogy ne egyen pékárut.)Nem tudom, segítettem-e valamit…?

  3. Szia!Köszi a gyors választ!Hm,értem,igen én is igy gondoltam hogy ami a többség egy kajában.ÉS azt tudod hogy miért fehérjecsoport a gyümölcs és miért semleges ami meg fehérje?Mert ez aztán egyáltalán nem logikus számomra.Nálam a sok fehérje nem igazán tud megvalósulni,mert nem eszek húst,na ez igy nem jó megfogalmazás,régen húst ettem sok salival,azzal jól is laktam mindig,de most önmagában csak joghurttal,sajttal nem bírnám ki több órán keresztül.Engem hosszútávon mint egészséges étrend érdekelne a dolog,de a testkontrollból is csak a délig gyümievést tudtam megvalósítani,mert ott még több szabályt ír le.

  4. Ja, értelek… ha nem eszel húst, akkor valóban nehezebb sokkal, mivel egy jól variálható alapanyag kimarad. Hát, ami a gyümölcsöket illeti, arról fogalmam sincs.De akkor mondjuk olyan szénhidrátokat egyél,ami egészséges, és finom. Pl. bulgurt kecskesajttal; vagy hát gondolom a te Ursula Summ-könyvedben is vannak finom szénhidrát-receptek.

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük