A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-19

Tudtátok, hogy már csak 65 nap van karácsonyig?
Van egy ötletem, hogy mit lehetne adni gasztromán rokonoknak, barátoknak. Szabó Péter és Hoitsy György könyvét, a Halak és halételek címűt, mondjuk.

Meséltem még a nyáron, hogy voltam a Metro Vevőakadémián, Péter halas kurzusán. Nagy élmény volt; Péter, azaz Oceancowboy  óriási tudással rendelkezik ezen a területen, jópofa stílusban tudja megosztani ismereteit a hallgatósággal.
A könyvét olvasni olyan, mint hallgatni őt. Ugyanis a kötet első felében kötetlen, tegező hangnemben beszél az olvasóhoz (tényleg olyan, mintha beszélne, és nem írna) olyan témákban, mint például, miért is egészséges a hal, körbejárja az omega-3 témát. Segít eligazodni a tengeri, illetve a hazai halak között, a vásárláshoz ad remek tanácsokat, pontosan meghatározza, miről ismerhető fel a jó halkereskedés, a friss  hal. Tart egy kis gyorstalpalót a hőkezelési eljárásokról, és bevezet a fűszerek világába is.
Ezek után kezdődik a lexikális rész: a Magyarországon kapható összes halfajta adatlapja, illusztrálva, a hal magyar és latin nevével, főbb adataival, rövid leírással, és még a biológiájának a bemutatása is ott van, majd egy, néhol két recept. Összesen 58 hal, 80 recept – és mindegyik ételhez borajánlat. A lexikális anyag összeállításában a szerzőtárs, Hoitsy György halbiológus, a lillafüredi pisztrángtelep vezetője működött közre.
Péter elkötelezetten küzd a hazai halfogyasztás népszerűsítéséért, ez az elkötelezettség, a szakmai alázat, a halak iránti rajongás maximálisan átjön a könyvön. Nemcsak tudást nyújt, hanem egyszerűen szeretnivaló.
Jó kis ajándék, például.
239 oldal, 5990 forint.

Ajánlott cikkek

1 Hozzászólás

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük