A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-19

Amikor úgy öt-hat éve először jártam a Zila Kávéházban, teljesen magával ragadott a hely hangulata. Úgy voltam vele, hogy ez az! Ha egyszer nekem lenne majd sajátom, ilyet szeretnék. Az épület maga is különleges, lövőháznak épült, majd strandöltözőként funkcionált több mint negyven évig. Zila László 1984-ben nyitotta meg az akkor még általa bérelt helyiségben a Krisztina cukrászdát. 1998-ban a tulajdonába került a ház, és 2000-ben nagyszabású felújításba kezdett. A két évig tartó munkálatok során az egykori lövőház teljesen megújult,  2002. decemberében megnyitotta kapuit a Zila Kávéház.

Kép innen.

A tortaformáról csak nemrég hallottam először, és amikor a tesztcsapat toborzásról olvastam, azonnal jelentkeztem. De ezt elmeséltem már itt. Amint arról többeknél is olvashattatok, lezajlott a tesztelés, és a végső zsűrizésre hat pályamunkát kért be a zsűri. Az enyém nem volt köztük, de ez nem keserített el: annyi gyönyörű sütemény készült, hogy még akkor sem kellene szégyenkeznem, ha utolsóként végeztem volna a sorban.
Tehát, március 20-án Zila László, a feltaláló, és Pataki János, a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének elnöke, aki egyben a Cukrászok Világszövetségének is az elnöke, eldöntötte, hogy a hatból melyik három készítményt jutalmazza.
Versenyben volt:
Dienes Ágnes rétestortája Grand Marnier krémmel;
Dr. Farkas Melinda, avagy Pákosztos macska citromos-mákos kockái lemon curd-del tölve;
Faragó Márta és Taksár Ferenc mentás őszibarackkrémmel töltött mandulatortája;
Forgács Melinda karibi vulkán tortája;
Mehn Niki Lime tortája, és
Somogyi Zoltán alias Max  aludttejes prószatortája sós és édes töltelékkel.

Pataki István és Zila László kóstoláshoz készülődik.

Hosszas és alapos kóstolgatás s mérlegelés után a két szakember – akik egyébiránt mindketten cukorbetegek… – a következőképpen döntött: első díjjal, azaz 50 ezer forintos, a kávéházban, illetve tortaformára levásárolható utalványt, és egy szép plakettet kapott Forgács Melinda a vulkán tortáért. Pákosztos Millie lett a második az ő lemon curd-ös sütijével, ő 30 ezer forint értékű utalványt kapott, és Max vehette át a harmadik díjat, ami húszezer forintos utalványt takart.
Fogyókúrámat kis időre felfüggesztve, megkóstoltam, amit bírtam, és korrektnek tartom az eredményt. Nagyon finom alkotások születtek, hihetetlen jó ízek.
Nem mellékesen a kávéház süteményeit is meg lehetett kóstolni, ami megint csak nagy élmény volt. Jó szívvel ajánlom mindenkinek (nem érdekből reklámozom), próbálja ki, ha teheti. A cím Üllői út 452.

Pataki István, Millie, Max, Forgács Melinda, Zila László… és Dani

Ezúton is mindenkinek gratulálok!

Ajánlott cikkek

3 Hozzászólás

  1. Sziasztok!Én a Zila Kávéház környékén lakom, és itt már igazi legendának számít a hely, imádjuk! Jó, hogy most kapott egy kis publicitást. :-)Gratulálok én is a nyerteseknek!

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük