A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-19

Nem tudom, hányótoknak ismerős a probléma, de a mi mosogatógépünk eszköztartó kosarának alja pár éve elkezdett kitöredezni. Mindig egy kicsi. Akkor tűnt fel először, amikor működés után kinyitottam a gépet, ki akartam húzni az alsó kosarat, de nem jött: az eszköztartón keletkezett lyukon át kicsúszott egy kés, és nemcsak, hogy ettől nem tudtam kihúzni a kosarat, de még ráadásul mosogatás közben az alsó propeller sem tudott elforogni.

Hát ez ám a méreg. Nem különösebben foglalkoztam a dologgal, odafigyeltem, hogy hova kerülhetnek eszközök, hova nem, de romlott a helyzet, egyre több alkalommal fordult elő, hogy mégiscsak rosszul végződött a mosogatás egy-egy kósza evőeszköz miatt.Mert már hiába tettem be fordítva az eszközöket (tudom, hogy nem úgy kell!), még így is átfértek a lyukon.

Aztán most egyszer csak elég lett. elkezdtem megoldást keresni a problémára, ezért a blog Facebook-oldalán is megkérdeztem az ara járókat, van-e ötletük? Kaptam többet is, a következőket:

  • szúnyoghálót (műanyag vagy réz) kell beleapplikálni az aljába – ezzel kapcsolatban az az aggályom, hogy az élelmiszer-maradékok nem tudnak távozni a tartóból.
  • gyorskötöző – ez a módszer van is, akinél működik. Valaki azt is odaírta: “gyorskötöző és WD40. Amit ez a kettő nem old meg, az megoldhatatlan.”
  • Százforintos boltban vett evőeszköz-tartó, ami bőven belefér az eredeti helyére. Ezzel kapcsolatban azt mondta az egyik lakáscikkekkel foglalkozó bolt tulajdonosa – mert aztán mindenféle boltokban kutattam – hogy nem biztos, hogy ez jó megoldás, mert ezek az olcsó kis tartók lágy műanyagból készültek, magasabb hőmérsékletnél megolvadhatnak, és kárt tehetnek a mosogatógépben. Persze, csupa -hatnak meg -hetnek, de mi van, ha tényleg?
  • Persze, jött a tulajdonképpeni legjobb megoldás: ha töredezik a kosár, hát venni kell egy újat… A hozzászóló be is linkelte a webáruházat, ahol legolcsóbban, 2500 forintért lehet univerzális, azaz mindenféle gépbe jó eszköztartó kosarat venni. Mert egyébként az egyes típusokhoz kapható spéci kosarak ára akár a tízezer forintot is elérheti.

Akartam adni egy esélyt a helyi kereskedőknek, így aztán elkezdtem járni a boltokat; Euronics – az egyetlen műszaki cikk áruház a környékünkön -: nincs. A legklasszabb szatócsbolt itt közel s távol: nincs. Kik: nincs. Euro Family: nincs. OBI: nincs. A csúcsszuper lakásfelszerelési bolt: nincs.

Úgyhogy megrendeltem az univerzálist. Egy hét után meg is érkezett: klassz, kemény műanyag, még egy lecsukható fedél is van az egyik rész felett, amire Bence tréfásan megjegyezte, biztos hörcsögöt is lehet mosni benne, és így nem ugrik ki… (viccelt ám!)

Végre, behelyezhettük a tartót a mosogatógépbe – bár sajnos, a szokásos módon néhány milliméter híján nem fér be, csak hosszában… De legalább az eszközök nem csúsznak ki belőle. 

 

 

Ajánlott cikkek

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük