A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-19

Karácsonyra készítettem zserbó kosárkákat; most kedves barátaimat akartam meglepni valami finomsággal, de sok időm nem volt, így jutott eszembe az a megoldás, hogy kosárkák helyett egy szép nagy pitét állítok elő. Így jóval kevesebb munkával ugyanazt az élvezetet tudtam biztosítani, mint karácsonykor a családnak.

Kiváló választás volt, rengeteg dicséretet zsebeltem be érte.

Hozzávalók egy 29 cm átmérőjű piteformához:

16 dkg liszt

4 dkg darált dió

3 dkg 20-22 %-os kakaópor

15 dkg vaj

8 dkg porcukor

1 tojás sárgája

A töltelékhez:

20 dkg darált dió

20 dkg vaj

15 dkg porcukor

4 tojás

A töltelék alá:

kb. 25 dkg lekvár (barack, meggy, szilva…a legjobb persze a házi)

A tetejére:

1 dl tejszín

10 dkg csoki

1. A tészta összeállításához az összes száraz hozzávalót tálba tesszük a vajjal, összemorzsoljuk, és a végén összegyúrjuk a tojássárgával.

2. A töltelékhez robotgéppel kihabosítjuk a vajat a porcukorral, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, beledolgozzuk a vajas porcukorba, és utoljára forgatjuk bele a darált diót.

3. Kinyújtjuk a tésztát, és a sütőpapírral borított piteformába igazítjuk úgy, hogy körben szép perem legyen. megkenjük a lekvárral, majd beleöntjük a tölteléket. 180 fokos sütőbe tesszük a formánkat, és kb. 25 perc alatt szép pirosra sütjük.

4. Ha megsült a piténk, kihűtjük, kivesszük a formából. Felforrósítjuk a tejszínt, beletördeljük a csokit, és addig kevergetjük, amíg szép fényes, sötétbarna masszát nem kapunk – ezzel aztán bevonjuk a sütinket.

 

Ajánlott cikkek

3 Hozzászólás

  1. Kedves Móni!
    Megsütöttem a Zserbópitét. Az volt a gondom, hogy 25 perc sülés után a töltelék még nagyon-nagyon remegős volt. Visszatettem, és sikerült a tésztáját jól megégetnem. Amikor kivettem, akkor sem volt olyan, mint amilyennek gondoltam, hogy lennie kell, de mire kihűlt tökéletes lett. Azt szeretném kérdezni, hogy ha kiveszem 25 perc sülés után, akkor is ilyen szilárd lett volna a tölteléke, ha kihűl? Amúgy nagyon finom volt, elfogyott az utolsó morzsáig így is.
    Üdvözlettel:
    Szatmári Kati

    1. Kedves Kati! Ezt bizony odaírhattam volna, hogy nem baj, ha lötyög, mire kihűl, megszilárdul:-) Minden olyan töltelék, amit tojással kötünk meg,kihűlés után lesz jó, ilyen a sajttorta is, amit kifejezetten akkor kell kivenni a sütőből,amikor még lötyög. Ez hasonló.Örülök, hogy azért ízlett:-)

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük