A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-19

A tettek mezejére léptünk tehát, és a tegnap kiadott feladatlap szerint haladunk ma. Nyilván, aki munkahelyen dolgozik, máskor tud nekiállni, mint aki otthon van, vagy otthonról végzi a munkáját, vagy kötetlen munkaidőben saját maga szervezi meg a napját. A lényeg, hogy ma felszámoljuk a zűrzavart a mosogató alatt, és ne sajnáljunk kidobni semmit, amit nem használunk, csak azért, mert hátha még jó lesz valamire.

Az esetek nyolcvan százalékában ugyanis nem lesz jó semmire, cserébe a húszért, amikor mondjuk jó lenne, de sokkal nagyobb rendetlenséget okoz a megmaradt felesleges holmi, mint amennyit esetleg bosszankodunk majd amiatt, hogy kidobtunk valamit, ami most meg pont kéne.

Aztán sokszor rájövünk, hogy boldogulunk nélküle – végső esetben újra megvesszük, de akkor már nem hagyjuk évekig elfeküdni a mosogató alatt, a szekrény mélyén.

Nos, haladjunk tovább, íme alant a holnapi lap.

blog5

Kattints ide a letöltéshez!

Nálunk holnap tökfőzelék lesz fasírozottal ebédre, vacsorára pedig salátát készítek a maradék fasírozotthoz.

A fürdő takarításához szükség lesz egy flakon savas tisztítószerre – az ecetes-vizes keverék is tökéletesen megfelel -, egy nagy szivacsra, és mikroszálas törlőkendőkre, hogy hány darabra, az attól függ, mekkora a fürdőszobánk, mennyi letörölendő felülete van, illetve az ablaklehúzóra. Ha több fürdőszobával is büszkélkedhetsz,  valószínűleg többen is vagytok hozzá, valakit (vagy akár mindenkit) taníts meg a családból, hogy segíthessen.

1. Porszívózzunk fel.

2. Fújjuk be a szanitereket és a csapokat a savas tisztítószerrel, oszlassuk el a szivaccsal a mosdókagylón, a fürdőkádban, és hagyjuk hatni. Úgyszintén a zuhanykabint (ha van) fújjuk be, oszlassuk el a tisztítószert a szivaccsal.

3. Töröljük le a tükröt: egy fújás ecetes víz, mikroszálas törlőkendő.

4. Töröljük le a szanitereket és a csapokat ugyanezzel mikroszálas törlőkendővel. A WC-t most  még ne piszkáljuk, előbb a zuhanykabin jön: ha csempézett, vagy üvegezett (vagy plexizett, a lényeg az, hogy szilárd az oldala, tehát nem körben függöny), öblítsük le a függőleges felületet, és húzzuk le az ablaklehúzóval a maradék vizet, majd töröljük szárazra a mikroszálas törlőkendővel. Töröljük le a zuhanyrózsát, illetve a csaptelepet is, majd legvégül a zuhanytálcát.

5. Most jön a WC: a kefével tisztítsuk körbe belül a szanitert, kívül, illetve az ülőkét szintén a mikroszálas kendővel töröljük le. Fújjuk be az ecetes vízzel a WC környékét is, és töröljük át. A mikroszálas kendő mehet a mosógépbe.

6. A csempét is töröljük át, ehhez használjunk egy új kendőt. (Mondtam, hogy érdemes belőle sokat beszerezni.)

7. Ha itt tartjuk a mosógépet, arra is szánjunk egy percet…

8. Végezetül töröljük fel a padlót. Mivel általában pár négyzetméterről van szó, nem biztos, hogy érdemes teleengedni a vödröt, eljárhatunk ugyanúgy, mint a csempénél, a tükörnél: ráfújjuk az ecetes tisztítót, és a mikroszálas kendővel áttöröljük. Ha rendesen felporszívóztunk, egész biztosan nem maradt sok piszok.

Ennyi. Szerintem nagyjából 15-20 perc alatt elvégezhető. Hagyjunk a fürdőben a mosdókagyló mellett egy mikroszálas kendőt, és beszéljük meg a családtagokkal, hogy használat után (vagy mondjuk minden este) töröljék szárazra a mosdókagylót,  a kádat, a zuhanyozót. Akár lehet ennek a feladatnak egy vagy több felelőse, és ezzel megakadályozhatjuk a vízkőképződést.

Ami a zűrzavar felszámolását illeti, válasszunk ki egy tetszőleges fürdőszobai szekrényt (nálunk van alsó, felső – ez a tükrös -, illetve külön egy kis fiókos), vagy ha sok az energiánk, többel is megküzdhetünk, és tegyük ugyanazt, amit a mosogató alatti szekrénnyel: dobjunk ki mindent, amit nem használunk! A maradék holmit rendszerezzük kisebb dobozokba, kosarakba, például tegyük egy kis dobozkába az összes hajgumit és csatot, egy másikba a körömápoló szerszámokat, stb.

Csak öt perc: az étkezőasztalt gyakran letöröljük, de a székek sokszor elmaradnak… Hát most itt is vessünk be egy mikroszálas törlőkendőt.

Ha van kedvetek, készítsetek előtte-utána fotókat a zűrzavar felszámolásáról, és küldjétek el nekem. Örülnék, nagyon.

Jó munkát!

 

<< Az első nap feladatai

 A 3. nap feladatai >>

 

 

 

 

Ajánlott cikkek

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük