Nem rejtem véka alá, hogy az esetek zömében egyszerűen, gyorsan elkészíthető desszerteket sütök (vagy nem is sütök, csak keverek) itthonra. Tudjátok, a cipész cipője…
Na most megint a szemem elé ugrott a neten egy rövid videó ilyen banános-nutellás háromszögekkel, hát, gondoltam, ez jó is lesz nekünk. Úgy tűnt el a tizenkét háromszög öt uszkve hét perc alatt, hogy magam is meglepődtem.
1 tekercs leveles tészta (hűtőpultos)
2 banán
nutella
1 tojás a kenéshez
- A tésztát kicsit megnyújtjuk lisztezett felületen hosszában is, keresztben is. Felosztjuk 12 négyzet-félére.
- Minden négyzetbe teszünk 1 evőkanál nutellát és két banánkarikát.
- A tojást szétválasztjuk, a fehérjével az ujjunkkal vékony csíkot húzunk a tésztanégyzet két egymás melletti oldalának a szélére (magyarul: arra a részre, ahova ráhajtjuk majd a szemközti sarkot, azért, hogy összeragadjon).
- Hát akkor most hajtsuk rá, és nyomkodjuk össze az oldalakat.
- Ugyanezt tegyük meg egy villával is. Legyünk alaposak,mert még így is lesz olyan háromszög, ami szétnyílik. Tuti.6. Melegítsük elő a sütőt 180 fokosra. Öntsük a tojássárgát a fehérjéhez, adjunk hozzá egy kicsi (2-3 ek) tejet, verjük fel kissé, és ezzel kenjük le a tepsire sorakoztatott háromszögeket.7. Süssük meg őket 25 perc alatt.
Nos, épp végigvezettem a projektet, amikor egyszer csak beugrott, hogy hát jé, nutellás háromszögek már szerepeltek a blogon… na mindegy, mégsem ugyanaz a kettő, nem?