A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-19

Nem rejtem véka alá, hogy az esetek zömében egyszerűen, gyorsan elkészíthető desszerteket sütök (vagy nem is sütök, csak keverek) itthonra. Tudjátok, a cipész cipője…

Na most megint a szemem elé ugrott a neten egy rövid videó ilyen banános-nutellás háromszögekkel, hát, gondoltam, ez jó is lesz nekünk. Úgy tűnt el a tizenkét háromszög öt uszkve hét perc alatt, hogy magam is meglepődtem.

a4Kell hozzá:

1 tekercs leveles tészta (hűtőpultos)

2 banán

nutella

1 tojás a kenéshez

  1. A tésztát kicsit megnyújtjuk lisztezett felületen hosszában is, keresztben is. Felosztjuk 12 négyzet-félére.
  2. Minden négyzetbe teszünk 1 evőkanál nutellát és két banánkarikát.
  3. A tojást szétválasztjuk, a fehérjével az ujjunkkal vékony csíkot húzunk a tésztanégyzet két egymás melletti oldalának a szélére (magyarul: arra a részre, ahova ráhajtjuk majd a szemközti sarkot, azért, hogy összeragadjon). SAM_1268
  4. Hát akkor most hajtsuk rá, és nyomkodjuk össze az oldalakat.SAM_1271
  5. Ugyanezt tegyük meg egy villával is. Legyünk alaposak,mert még így is lesz olyan háromszög, ami szétnyílik. Tuti.SAM_12756. Melegítsük elő a sütőt 180 fokosra. Öntsük a tojássárgát a fehérjéhez, adjunk hozzá egy kicsi (2-3 ek) tejet, verjük fel kissé, és ezzel kenjük le a tepsire sorakoztatott háromszögeket.SAM_12767. Süssük meg őket 25 perc alatt.

a3Nos, épp végigvezettem a projektet, amikor egyszer csak beugrott, hogy hát jé, nutellás háromszögek már szerepeltek a blogon… na mindegy, mégsem ugyanaz a kettő, nem?

Ajánlott cikkek

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük