A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-18

A Friedmann torta már vagy öt éve része életünknek; hogy miért lett ez a neve, azt elmeséltem már ITT. Nem olyan régen egyébként meglátogatott a cukrászdánkban a torta névadója, Sanyi, feleségével, Évivel – egészen különleges ajándékokat kaptunk tőlük, amiket hamarosan meg is mutatok -, meg akarták kóstolni az igazi Friedmannt, de éppen nem volt. Aztán, azóta továbbgondoltam a sütit, és lett egy egészen érdekes, sóskaramellás változata. Hozzávalók az alaphoz:

30 dkg Győri édes zabkeksz

10 dkg vaj

A sóskaramellás réteghez:

20 dkg cukor

3 dl tejszín

10 dkg sós mogyoró

A krémhez:

3 dl tejszín

20 dkg Phildelphia (jellegű) sajt

2 ek cukor

A díszítéshez durvára tört pisztácia és mogyoró

1. A zabkekszet ledaráljuk, összekeverjük a vajjal, és 29 cm átmérőjű (én ekkorában készítem, ikeás) piteformában egyenletesen elrendezzük úgy, hogy végig a peremet is fedje a keksz. 180 fokos sütőben 12 percig sütjük, majd kivesszük, hűlni hagyjuk.

2. Amíg a kekszalap sül, elkészítjük a karamellt: a cukrot egy lábasban megkaramellizáljuk, amikor borostyán színű, lassan felöntjük a tejszínnel. Sűrűsödésig forraljuk. Belekeverjük a durvára tört sós mogyorót. A masszát a kekszalapra öntjük, és kihűtjük.

3. A tejszínt, a krémsajtot és a cukrot habbá verjük, majd egyenletesen elosztjuk a karamellás rétegen. Megszórjuk pisztáciával és mogyoróval, és kész. Szeletelés előtt érdemes hűtőben pihentetni kicsit, de ha nincs rá idő, egyből fogyasztható.

Ajánlott cikkek

2 Hozzászólás

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük