A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-19

Vannak olyan időszakok, amikor vagy az elfoglaltságaink miatt, vagy a kint uralkodó hőmérséklet okán valami gyors, egyszerű megoldás kell arra, hogy desszerthez juttassuk a családot. Ez a málnatorta – most éppen málna, de lehetne epertorta, áfonyatorta, bármilyengyümölcstorta – azért nagyszerű, mert még a sütőt sem kell bekapcsolnunk hozzá.

image

Bár fagyasztott málnával is dolgozhatunk, málnaszezonban az igazi, friss gyümölccsel, és persze ahogy megy lejjebb a málna ára, úgy emeljük a gyümölcsdózist a süteményben.

image

Hozzávalók a kekszréteghez:

  • 2 guriga Győri Édes Zabkeksz (vagy 40 dkg másmilyen, de én ezt preferálom, noha nem is fizet a reklámért a kis huncut)
  • 15 dkg vaj

A ganache-hoz:

  • 20 dkg étcsoki
  • 2 dl tejszín
  • 4 dkg vaj

A krémhez:

  • 6 dl tejszín
  • 25 dkg mascarpone
  • cukor ízlés szerint, én 4 evőkanállal teszek bele
  • málna, amennyi van…
IMG_6581

Elkészítés:

1. Daráljuk le a kekszet, és keverjük össze a vajjal. A keksz felét nyomkodjuk egy sütőpapírral borított 26 centi átmérőjű kapcsos tortaformába. Tegyük a fagyasztóba.

2. Készítsük el a ganache-t: forrósítsuk fel a tejszínt, tördeljük bele a csokit, keverjük homogénre, majd a vajat is adjuk hozzá, attól szép fényes lesz.

3. Vegyük elő a formát a fagyasztóból, kenjük meg nagyjából a ganache felével a kekszréteget. Mehet vissza.

4. Verjük fel a tejszínt a mascarponéval és a cukorral. Nyugodtan tegyük a mascarponét a tejszínbe, előbb kapunk habot a sajt magas zsírtartalma miatt. Méghozzá jó keményet.

5. Ha már megdermedt a csoki a kekszrétegen, tegyük rá a tejszínes krémet, és nyomjunk bele jó sok málnát. Ezt követően fedjük be a maradék keksszel, lapítsuk el kanállal, és fedjük be a ganache-sal. A kapcsos forma maradjon. Tegyük hűtőbe dermedni.  

Ez az adag 12 szép nagy szeletet eredményez.    

Ajánlott cikkek

7 Hozzászólás

  1. Nagyon jó ötlet. Nekem sincs kedvem ilyen melegben bekapcsolni a sütőt. Pedig most kezdődik a szülinap szezon, mind a 4 fiam nyáron született 🙂 A legnagyobb tortája már tudom is milyen lesz 🙂

  2. Tényleg nagyon finom!! Köszönöm, a fogyasztók nevében is!
    Én eperrel csináltam, és csak egy hibája van: nem lehet abbahagyni… A neve meg kicsit megtévesztő, csak elkészíteni könnyű, a kalóriatartalma… hááát, de kit érdekel? 🙂

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük