A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-19

Nem tudom, hogy vagytok vele, én nem igazán kívánok mást enni, mint levest, meg valami zöldséget. Nem kell hús. Inkább valami könnyű legyen ebédre és vacsorára is – és ennek a helyzetnek őszintén örülök, így könnyebb ráhangolódni az életmódváltásra.
Nem feledkeztem ám meg az ígéretemről, hogy itt mindenféle okosságok lesznek erről a témáról, de holnap ülünk össze Beával, aki a kérdéskörben igazán kompetens, úgyhogy addig a magam kútfőjéből inkább nem osztom az észt.
De ha már az észt emlegettem… A Facebookon szabályos drukkolótábort szerveztem az egyetemi vizsgáimhoz, és úgy tűnik, csapatom igen jól végzi feladatát. Január 2-ra is bejelentkeztem egy tárgyból, ám a tanulásra szánt időm mindig elment valami másra; elsején úgy gondoltam, leiratkozom a vizsgáról, átteszem egy héttel későbbre – de a NEPTUN, az egységes tanulmányi rendszer épp megint nem volt elérhető, délig nem tudtam rá bejutni, és másnap délben volt a vizsga, ám legkésőbb 24 órával korábban le kell jelentkezni, azon belül nem lehet, és ha a hallgató nem jelenik meg, egyes. Na, gondoltam, akkor elmegyek, egyesnél rosszabb úgysem lesz. Nekiálltam tanulni, és becsülettel végigmentem a 15 tételen. Úgy tudtam, egy tételt kell majd kidolgozni a vizsgán – ott kiderült, hogy valamit félreértettem, mert hármat -, így aztán tanulás közben felsóhajtottam, mondd, Istenem, melyik lesz? És akkor belém hasított, hogy a HATOS.
És tényleg volt a hatos! Meg még másik két olyan, amit alaposan átnéztem.
Ez az oktató, akinél most vizsgáztam, azzal kezdte bemutatkozását nálunk, hogy “minden ellenkező híresztelés ellenében nem igaz az, hogy nekem fizikai fájdalmat okozna, ha ötöst adnék…” – nos, nekem azt adott. Még két vizsgám van hátra, közülük az egyik meglehetősen nehéz, na de ilyen drukkercsapattal a hátam mögött nem félek már semmitől. Amúgy, döbbenetes, de most kezdem majd az utolsó tanulós félévemet, ezen kívül lesz még fél év gyakorlat, és kész. Biztosan sokan emlékeztem még arra, amikor itt a blogon morfondíroztam, hogy belevágjak-e vagy se…
A szakdolgozatomhoz egyébként majd szeretném a segítségeteket kérni; kínomban azt találtam ki, hogy a gasztroblogok hatása a hazai táplálkozási szokásokra, és ehhez gasztroblog olvasókat kell meginterjúvolnom. Na de micsoda véletlen, épp itt vagytok… Szóval, egyszer csak előállok majd egy kérdőívvel, és azzal a tiszteletteljes kérdéssel, hogy válaszoljatok a kérdéseimre; előre is köszönöm, ha majd megteszitek (időben szóltam).
Na de most térjünk vissza az életmódváltós főzőcskéhez. Tartom magam a liszt, krumpli, hántolt rizs és fehér cukor tilalmához, majd szépen lassan arról is írok, hogy miért. Ez a meleg zöldségétel abszolút megfelel a követelményeknek.

Bár a cékla mindent átváltoztatott a maga képére és hasonlatosságára, a legalább négy adagot magában foglaló étel a következőket tartalmazza:
1 nagy cékla
1 ugyanakkora zeller
2 méretes sárgarépa
1 póréhagyma
1 alma
2 ek almaecet

bors
köménymag
indiai fűszerkeverék
díszítésnek valami zöld – itt most petrezselyem

A zöldségeket megpucoljuk, a gumókat kis kockákra, a sárgarépákat hosszában félbe, majd félcentis darabokra vágjuk. A pórét hosszában késsel végighasítjuk, kimossuk a rétegek között, majd vékonyra szeleteljük.
Kevés olívaolajon megpároljuk a pórét, majd rádobjuk a répát, a zellert és a céklát. Sózzuk, fűszerezzük, és fedő alatt puhára pároljuk. A végén hozzáadjuk az almaecetet, majd a meghámozott almát is, durvára reszelve. Utóbbit már csak akkor, amikor elzártuk alatta a gázt – és jól összeforgatjuk.
Kész.
Én nagyon bírom.

Ajánlott cikkek

11 Hozzászólás

  1. Gratula a sikeres vizsgáidhoz!! Nem semmi egy “csaj” vagy, egy nap alatt átvenni mindent, hm! 🙂 a kérdőívet majd szívesen kitöltöm , ha ezzel is tudok legalább kicsit segíteni! 🙂
    A vacsorátok nagyon guszta…egyszerű és nagyszerű!!

  2. Hasonló életmódváltásba kezdtem én is. Teljes kiőrlésű kenyeret reggelire kb három naponta engedek meg magamnak, hogy ne hiányozzon. Tegnap este én is egy zöldséges ételt készítettem – hagyma, fokhagyma, sok friss gomba, kevés kukorica, felkockázott cukkini és fuszerek.Ezekből készítettem egy finom, sűrűbb ragut, amit mindenfajta köret nélkül ettem. Fincsi volt 🙂

  3. Kedves Móni!
    Gratulálok az elért eredményeidhez, én is rengeteget tanultam, és minden eredményes vizsgámnak nagyon örültem. Párom azt mondta egyszer, ne izguljak, olyan főiskolás nincs, aki legalább egyszer nem bukik meg.

    A szakdolgozat kérdőívéhez nagyon tudom javasolni, hogy ha g.mailes vagy (ha nem jelentkezz fel rá), akkor ott olyan szuper kérdőívet tudsz gyártani, a saját oldaladon, ami ingyenes, és számkorlátozás nélkül tehető fel benne kérdés, lehet gyakorolni, és jobb, még jobb kérdőívet gyártani, saját magadnak elküldeni, és próbálkozni. Sőt szinte magától gyártja a gyönyörűbbnél gyönyörűbb körcikkes, oszlopos, stb. százalékos megosztást bemutató szépségeket, csak meg nem szólal.
    Az összeállítása nem bonyolult, és csak egy linket kell egy szép levéllel szétküldeni, amire, ha sok kérdőívet kitöltő sorstárs továbbküldi, akkor igen nagy merítésből készülnek a kis táblázatok.

    Én annak idején nagyon sok helyen kerestem, de csak olyan kérdőívgyártó helyeket értem el, ahol minimalizált volt a feltehető kérdések száma, sőt volt ahol fizetni is kellett volna.

    Szóval Hajrá!

    P.S.
    És B.U.É.K! ha még nem mondtam volna!

    Mariann voltam!

  4. Bocsánat!

    Minden jó tanács legfontosabb eleme, hogy az a forrás jól le legyen ellenőrizve. Megnéztem, és a következő lépésekkel érhető el a kérdőívgyártás a g.mailen.
    Bocs nem vagyok egy informatikus, ezért lehet, hogy túl magyarázós a leírás, de ezek a lépések:

    saját g.mailbe belépve
    felső sor / Drive – (1 x katt.)
    utána piros színű létrehozásra katt.
    leugrómenübe kiválasztani, hogy űrlap

    és utána lehet is a kérdőívet gyártani.

    Fejrészt és ismertető szöveget átírni, és minden egyes kérdés után KÉSZ-szel továbbmenni, szépen elmented, linkkel elküldöd magadnak, kitöltöd egyszer, kétszer, háromszor, megnézed, kiállítod belőle a táblázatokat, majd legyártasz egy nagyon tuti ötös szakdolgozathoz valót és megküldöd.
    Én biztos válaszolni fogok rá és tovább is tudom küldeni!
    Puszi!

  5. Ha gondolod próbakitöltést is vállalok a nem igazi gyakorló kérdőívre, sőt le is véleményezem, nekem is volt egy jó barátosném aki lektorált, de még így is volt a kérdőívre kifogás a kitöltők részéről.
    Mondjuk a téma kényes volt (élettársi kapcsolatok, és szabályozásai).

    Többet már nem írok mert már eddig is túl grafomán voltam!
    Maradok továbbra is hű olvasód!

  6. Persze, kitöltjük!
    Apropó, azt már próbáltad, hogy ne vacsizz, csak reggeli+ebéd…tudom, hogy a családi asztalközösség fontos, de én inkább mosogatok, amíg vacsiznak. Különben szorít a naci.ah

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük